Защо предпочитам стари партии да не влизат във властта (също и Яне*)

Моето обяснение за неработещата система в България се нарича АДМИНИСТРАЦИЯТА.
Некомпетентна, партизанска, непрофесионална, многобройна и нагла. Съставена на партизански принцип, което ще рече “когато нашите хора са на власт сме недосегаеми” (Изключения, разбира се има, но те са малцинство). В съчетание със слабите граждански и професионални организации и паяжината от европейски норми и бюрократизъм, всеки ден някъде се ражда нов административен произвол. Да не забравяме и водещият принцип в нормативните актове – колкото се може повече утежнения за “клиентите”, за да му е лесно на чиновника.
Защо не се усвояват фондовете – защото на администрацията не й пука. А не й пука защото е важна – досега тя определяше изборния резултат.
Заради ниската избирателна активност гласовете на чиновниците и техните семейства решаваха изборите. Колкото повече администрация контролира една партия – толкова повече гласове й влизат в урните.
Затова и ДПС дръпна толкова много – движението не е партия на турците, а на администрацията. Ако погледнете колко чиновници мигрираха от други партии в ДПС, ще се убедите.
В редиците на старите партии има ужасно много хора, които чакат държавна служба. Затова и администрацията не намалява. На партийните членове трябва да се осигурява хляб.
Предпочитам в изпълнителната власт да е само Герб. Като млада партия нямат толкова много кандидат чиновници. Няма (дано за дълго) го и този рефлекс да си увеличават електоралната база чрез държавни назначения. Разбира се опашката и пред Герб расте и ще запуши и този прозорец, но ако междувременно администрацията стане електронна, коренът на проблема ще бъде изскубнат.
А когато старите партии престанат да инсталират партийни мрежи и започнат да осъществяват политики, тогава ще си взема думите назад.
oakley ducati sunglasses nike air max id nike air max 2
*Партията на Яне Янев, може и да е нова, но освен всичко друго, е съставена от стари партийни функционери – прим. Тагарински, Абаджиев и пр. нещо като [СДС + ДСБ] прим. Така, че я приравнявам към старите партии.

1 коментар към “Защо предпочитам стари партии да не влизат във властта (също и Яне*)”

  1. I must say you have high quality posts here. Your content
    should go viral. You need initial traffic only. How to get massive
    traffic? Search for: Murgrabia’s tools go viral

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *