Как да общуваме с администрацията

Основни правила за работа с администрацията:
clearance oakley sunglasses
1. Общувайте писмено и искайте писмени указания или откази. Това става като завходявате всичко през деловодството, като не позволявате да проверяват какво сте написали. Много често от деловодствата ви насочват към някой отдел „да ви провери документите“. Не се съгласявайте, ако знаете че сте прави, защото те ще ви искат още (незаконно) бележки. А деловодство НЕ може да ви откаже входящ номер. Ако ви откаже, заплашете с нотариално връчване. Когато завходявате трябва да имате винаги придружително писмо – „аз съм еди-кой-си с ЕИК123, внасям еди-какво-и, искам еди-що-си“.
nike air max torch
2. Не приемайте устни инструкции (освен ако не смятате, че са правилни) Обикновено почват да ви звънят и да ви дават указания. Питайте винаги – „къде го пише това“. Не приемайте обяснения „винаги така го правим“. Искайте точна референция с нормативен акт, член и параграф
air max 95
3. Представете се. От своя страна поискайте служителят също да се представи – ясно и високо с двете си имена и длъжност. Това винаги им прави впечатление.
nike air jordan 10
4. Дръжте се учтиво, хладно и спокойно. Така много повече се дразнят. Не налитайте на бой, обикновено има охрана.
ray ban 3342
Тук попаднах на един много смешен текст на министерството на администрацията за „проект таен клиент“. От него става ясно че най-добре ни обслужва … Агенцията за държавни вземания. Вероятно защото затворите не са били включени в проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *